Så är det att vara manlig nanny!

manlig barnvakt

Så är det att vara manlig nanny!

  |   Erbjudande, Information, Nannyakuten tipsar

Veckans intervju är med Nanny Parman!

parman

 

 

Kan du berätta lite kort om dig själv och hur länge du arbetat på Nannyakuten.
Jag heter Parman och är en 17 årig kille som blev anställd hos Nannyakuten under sommaren 2016. Jag har arbetat hos Nannyakuten i cirka 5 månader.

 
Varför valde du att arbeta hos Nannyakuten och hur kom du i kontakt med företaget?

Jag har alltid tyckt om barn och sökte på internet efter barnvaktsjobb. Jag valde just Nannyakuten för att de verkade vara ett seriöst företag bland alla de barnvaktsförmedlingarna som finns, då dem är noggranna med att matcha barnvakt och familj. Det är viktigt att man går ihop bra med föräldrarna och barnen.

 
Vad är det roligaste med att arbeta som professionell nanny och vilka fördelar tycker du att jobbet ger?

Glädjen man får på jobbet från barnen är den roligaste och bästa känslan tycker jag.

 

 

Kombinerar du barnvaktning med andra sysselsättningar? Och i sådana fall vad och hur fungerar det?

Ja. Jag pluggar samtidigt, jag går i andra året på gymnasium och det funkar hur bra som helst.

 
Vad ingår det i ditt jobb som barnvakt? Vilka typer av uppdrag har du testat på?

Hämtning av förskola, lek och att laga enklare middag. Jobbar just nu för en regelbunden familj i Solna.  Jag har förutom min regelbundna familj deltagit på Underbara barnmässan i Nannyakutens monter.

 
Hur upplever du första mötena med familjerna? Vad har du för tankar innan och hur tyckte du att det blev?

Jag tycker det viktigaste är att veta vad man ska säga när man möter en familj, sedan kanske lägga lite extra fokus på barnet för det är han/hon som ska gilla mig som barnvakt. Sedan stämma av rutiner och behov samt skapa tillit hos föräldrarna.

 
Hur tycker du att kommunikationen fungerar mellan Nannyakuten som arbetsgivare och dig som anställd?

Hur bra som helst för att man kan alltid vara helt säker på att Nannyakuten finns där som ett viktigt stöd för barnvakterna, också att jourtelefonen finns dygnet runt.

 
Vad tycker du om utbildningarna som Nannyakuten erbjuder sina anställda? Har du deltagit på utbildningarna och hur var dem?

Jag har deltagit i Nannyskolan och Hjärt- och lungräddning samt första hjälpen för barn. Jag tyckte att Nannyskolan är väldigt bra och lärorik.

 

Att arbeta som barnvakt eller nanny är enligt normen en kvinnodominerande bransch. Hur ser du på att vara just en manlig nanny? märker du någon skillnad?

Jag trivs att arbeta som professionell nanny hos Nannyakuten. Eftersom jag tycker om att spendera tid med barn så tänker jag inte direkt på att det är en kvinnodominerande bransch. Skillnaden är nog att föräldrarna känner sig mer trygga för att de kan förutspå hur tjejer fungerar i arbete med barn, medan för killar är det lite mer osäkert, just för att det inte finns så många manliga barnvakter i branschen.  Jag har tidigare erfarenhet av barn och goda referenser precis som tjejerna, och får man ett möte med familjerna har man möjlighet att visa vem man är och att man faktiskt kan ta hand om barnen minst lika bra. Skillnaden blir därför inte så stor i slutändan. Den gemensamma nämnaren är att oavsett om man är kille eller tjej så gillar man att arbeta och se barn utvecklas samtidigt som man hjälper familjer i deras vardag.

 
Sista frågan, skulle du rekommendera andra att jobba som barnvakt hos just Nannyakuten? Varför?
Jag skulle absolut kunna rekommendera Nannyakuten då det är ett väldigt bra företag med bra avtal, man får otroligt mycket stöd och kan va helt 100 på att man som anställd alltid kan vända sig till kontoret och få stöd. Inför min första träff med familjen ringde min kontaktperson från kontoret mig innan bara för att kolla att det kändes okej och även efter, både med mig och med familjen. Det tycker jag visar att de bryr sig otroligt mycket och vill att allt ska fungera perfekt.

 

 

 

 false