Tre tips på parklekar i Stockholm

Tre tips på parklekar i Stockholm

  |   Information

Våren är här! I alla fall den stereotypiskt svenska. Kyla blandas med sol, regn, vindar och badkläder. Parklekarna vaknar! Och nu börjar det bli dags att ta med sig barnen ut. Här kommer tre toppentips på parklekar från oss på Nannyakuten.

 

1. Bryggartäppan Välkommen till Södermalm för att utforska hur det såg ut här på 1800-talet. Handbygda trähus byggda i en storlek för barn bland gamla fruktträd varvas med de klassiska inslagen i en lekpark som gungor, sandlådor och labyrinter. Här finns också utedass, stall och en smedja. Allting inspireras mycket av ”Mina drömmars stad” och citat från boken har placerats runtom i parken. Gotlandsgatan 63-65, 116 65 Stockholm.

 

2. Aspuddsparken Här finns gungor, klätterställningar och lekhus: allt bland massa djur och plaskdammar. I Aspuddsparken finns får, getter, grisar, hästar, höns, kaniner, katter och marsvin. Hövdingagatan 15, 126 09 Hägersten.

 

3. Vasaparken Den klassiska parkleken i många bemärkelser. Här finns bemannad lek både inomhus och utomhus, en stor lekplats vid hörnet Dalagatan-Odengatan som är uppbyggd av ett långt stråk där lekredskapen placeras längs sidorna. Här finns förutom de ”klassiska leksakerna” även en konstgräsplan för fotbollsspelande, grill och pingisbord. Dalagatan 11C, 113 22 Stockholm.

 

Bryggartäppan. Bild: Stockholm.se

 false