Veckans NannyStar – Atena från Vällingby

Veckans NannyStar – Atena från Vällingby

  |   Information, Nannyakuten tipsar

Denna veckas NannyStar är vår fantastiska 17-åriga Nanny Atena från Vällingby. Både vi på kontoret och familjen Atena jobbar hos är mycket glada att ha henne med oss här på Nannyakuten! Hon har jobbat hos sin familj sedan augusti och en av barnets föräldrar beskriver samarbetet med nanny Atena med dessa ord:

 

Atena sköter sina åtaganden och tar ansvar till fullo. Hon håller tider och följer instruktioner om vad som ska hem från förskolan etc och ger tydliga och snabba besked per SMS. Mitt barn pratar om Atena som en viktig person för honom och jag upplever att han trivs med henne och har kul med henne. Han har en stark vilja men jag tycker att Atena klarar det mycket bra. Jag har bara positiva erfarenheter av Atena.”

 

Nedan kan du läsa intervjun med veckans NannyStar Atena:

 

Vad var det som gjorde att du ville börja jobba som barnvakt på Nannyakuten?

Det som väckte mitt intresse var att jag alltid har tyckte om att ta hand om barn och har tidigare erfarenhet av det så jag kände att just barnvaktsjobbet skulle vara bästa jobbet för mig att kombinera mina gymnasiestudier med.

 

Innan du började jobba hos familjen fick du träffa dem på ett första möte i deras hem. Hur kändes det inför mötet med familjen, och hur kändes det efteråt? 
Inför mötet var kändes det både spännande och nervöst då jag verkligen ville få jobbet. Mötet gick så pass bra så efteråt kändes det toppen! Jag var väldigt glad och kände mig välkomnad så jag hoppades verkligen på att få jobba med just den här familjen.


Hur är det att jobba på Nannyakuten och hur ser en typisk dag ut för dig?

En typisk dag för mig är att jag åker till barnets förskola och hämtar honom. Väl hemma ser jag till att han får välling eller mjölk och sedan hittar vi på en massa kul hemma! Efter ett par timmar  på eftermiddagen kommer föräldrarna hem och tar över.

 

Hur tycker du att kommunikationen fungerar mellan Nannyakuten som arbetsgivare och dig som anställd?

Jag tycker att kommunikationen fungerar jättebra! Man får snabbt svar om man har några frågor eller funderingar och Nannyakuten brukar höra av sig med jämna mellanrum för att stämma av så att är bra mellan dig och familjen du jobbar i, vilket jag tycker är jättebra.


Vad är det roligaste med att arbeta som professionell nanny och vilka fördelar tycker du att jobbet
ger? 
Det roligaste är såklart att umgås med barnen. Jag älskar verkligen barn och tycker de är så gulliga! Jag älskar att få dem att le och tycker att det är intressant att få lära känna barnen. Fördelarna som jobbet ger mig är att jag får mer och mer erfarenhet som barnvakt och det är också som en träning inför när jag själv blir förälder i framtiden.

 

Vilka utmaningar finns det med att arbeta som barnvakt?
En utmaning med att vara barnvakt kan till exempel vara om barnet har en stark vilja. Det jag brukar göra när barnet inte lyssnar på mig är att distrahera barnet med andra saker som de tycker om, till exempel en leksaksbil eller sin napp. I början kan det vara extra svårt eftersom de inte är vana vid dig som deras barnvakt men med tiden blir det lättare och roligare när man lär känna varandra!

 

Vilka är dina bästa tips för att bli en populär barnvakt?
Mitt bästa tips är att ha mycket tålamod. När du jobbar med barn så är det jätteviktigt att du har tålamod och verkligen lyssnar på vad föräldrarna och barnet vill. Man ska alltid vara glad och trevlig, även om du har en dålig dag så ska det inte påverka ditt jobb och framför allt inte barnen du passar. Så länge du har en bra kommunikation med föräldrarna, tar hand om barnet väl och är glad och trevlig så blir du en mycket bra och uppskattad nanny!

 

Atena har valt att avsluta med en hälsning till sitt barnvaktsbarn:

Hej kompis! Du är så himla söt och rolig att umgås med. Du har en stark personlighet som du i framtiden kommer att ha stor nytta av! Jag hoppas verkligen att du har roligt när vi träffas i veckorna och att du är nöjd med mig som barnvakt!false