Veckans NannyStar – Elle från Stockholm

Veckans NannyStar – Elle från Stockholm

  |   Erbjudande, Information, Nannyakuten tipsar

Denna veckas NannyStar är vår duktiga barnvakt Elle från Stockholm. Hon är 17 år och går sitt andra år på gymnasiet där hon läser det samhällsvetenskapliga programmet. Både vi på kontoret och familjen är mycket glada att ha med oss Elle här på Nannyakuten och har därför utsett henne till vår NannyStar!

 

Nedan kan du läsa intervjun med veckans NannyStar Elle:

 

Vad var det som gjorde att du ville börja jobba som barnvakt på Nannyakuten?

 

Jag ville ha ett extrajobb där jag fick jobba med barn eftersom jag älskar att umgås med dem och följa deras utveckling. Dessutom ville jag själv välja när, var och hur mycket jag ville jobba vilket Nannyakuten erbjöd mig.

 

Innan du började jobba hos familjen fick du träffa dem på ett första möte i deras hem. Hur kändes det inför mötet med familjen, och hur kändes det efteråt?

 

Att träffa familjen är bland det läskigaste men bästa jag gjort. På bussen dit och innan jag plingade på var jag otroligt nervös men det släppte helt när barnens mamma öppnade och jag fick kliva in. Familjen var så välkomnande, öppna och trevliga och jag klickade direkt med barnen. Efter mötet kände jag att det gick otroligt bra och kunde knappt vänta till jag skulle få hämta barnen första gången.

 

Hur är det att jobba på Nannyakuten och hur ser en typisk dag ut för dig?

 

Att jobba på Nannyakuten är jätteroligt och utvecklande. Jag lär mig hela tiden nya saker och har fantastiskt kul på jobbet med barnen. En typisk dag ser ut som så att jag efter skolan åker hem lite snabbt för att lämna mina skolböcker och äta mellis. Därefter åker jag till barnens skola och hämtar dem. Om det är bra väder leker vi på skolgården, men annars går vi hem och leker, pysslar, läser bok och gör andra roliga saker. Efter några timmar kommer barnens föräldrar och då säger jag hejdå till familjen och går hem.

 

Hur tycker du att kommunikationen fungerar mellan Nannyakuten som arbetsgivare och dig som anställd?

 

Kommunikationen fungerar superbra! Jag får alltid snabba och tydliga svar när jag undrar något. En väldigt bra grej är att min kontaktperson hör av sig med jämna mellanrum bara för att höra hur allt går vilket ger mig utrymme att ställa frågor.

 

Vad ingår det i ditt jobb som barnvakt? Vilka typer av uppdrag har du testat på?

 

Det som ingår i mitt jobb som nanny är dels att ta hand om barnen, såsom att ge dem mat, natta, läsa bok och bada. Men, en väldigt stor del av mitt jobb är att ge barnen en rolig stund på dagen och inte bara ta hand om dem. Jag vill med andra ord att allt ska ske med ett leende på läpparna! En annan viktig del i jobbet är att ge föräldrarna trygghet. De ska vara trygga med mig och att jag tar hand om deras barn. Därför är det en självklarhet att exempelvis alltid svara snabbt på sms när de hör av sig. Jag har hittills bara jobbat i min familj på eftermiddagar och någon enstaka kväll.

 

Vad är det roligaste med att arbeta som professionell nanny och vilka fördelar tycker du att jobbet ger?

 

Det roligaste är att jag får följa barnens  utveckling. Det är jättespännande att läsa läxor med det äldsta barnet som går i skolan eftersom hon lär sig nya saker hela tiden. Det är också kul att se när barnen lär sig nya ord eller tricks i klätterställningen på skolgården. De är alltid så stolta att gå visa upp det de kan. Den största fördelen är att jag får jobba så nära familjen. Vi har jättebra kontakt och det underlättar jobbet så otroligt mycket!

 

Vilka utmaningar finns det med att arbeta som barnvakt?

 

Den största utmaningen för mig som har två barn att ta hand om är när de vill olika saker. Då får man ha mycket tålamod och försöka kompromissa, alternativt distrahera med något annat. Det går alltid bra men kan vara svårt stundvis.

 

Vilka är dina bästa tips för att bli en populär barnvakt?

 

Mina bästa tips är att ha kul med barnen och att ha en god kontakt med föräldrarna. Det underlättar jobbet så mycket om familjen kommer få en bra och professionell bild av dig.

 

En personlig hälsning från Elle:

 

Jag vill hälsa till hela min barnvaktsfamilj! Till föräldrarna för att ni är så välkomnande. Och framförallt till barnen. Ni är världens finaste och bästa barnvaktsbarn!false