Veckans Nannystar – Irma från Älvsjö

Veckans Nannystar – Irma från Älvsjö

  |   Erbjudande, Information, Nannyakuten tipsar

Denna veckas NannyStar är vår duktiga barnvakt Irma från Stockholm. Hon är snart 18 år och går på gymnasiet och jobbar extra som barnvakt. Både vi på kontoret och familjen är mycket glada att ha med oss Irma här på Nannyakuten och har därför utsett henne till vår NannyStar!

 

Nedan kan du läsa intervjun med veckans NannyStar Irma:

 

Vad var det som gjorde att du ville börja jobba som barnvakt på Nannyakuten?

 

Jag ville ha ett flexibelt jobb vid sidan av studierna där jag kunde välja tiderna själv. Sedan har jag också haft en idé om att jag vill åka som au pair i framtiden och då är ett jobb som barnvakt en bra erfarenhet. Så när jag såg att Nannyakuten behövde barnvakter var det självklart att söka jobbet.

 

Innan du började jobba hos familjen fick du träffa dem på ett första möte i deras hem. Hur kändes det inför mötet med familjen, och hur kändes det efteråt?

 

Inför mötet var jag både tidig och supernervös, eftersom jag ville göra ett bra intryck. Därför gick jag till ett torg och satte mig på en bänk. För att få tiden att gå och lugna ner mig ringde min syster. När tiden började närma sig la jag på, andades och gick till mötet. Så fort jag träffade familjen släppte den värsta nervositeten. Under mötet blev jag allt mer lugnare och kände mig allt mer bekväm. Efteråt var jag glad över att mötet hade känts bra.

 

Hur är det att jobba på Nannyakuten och hur ser en typisk dag ut för dig?

 

Först hämtar jag på skolan sedan brukar vi gå hem. Under vägen hem kan vi prata (exempelvis får jag lär mig allt om Ninjago), leka (till exempel att vi är bergsvandrare) eller vara helt tysta och ge tid för att tänka. Det beror helt vilket humör barnet är på. När vi kommer hem brukar vi äta något. Vad vi gör sen brukar barnet jag passar bestämma genom en loppa med olika alternativ. Vi kan exempelvis lägga pussel, ha disco, leka Harry Potter eller måla. Dagen avslutats med att föräldern kommer hem och jag berättar kort om hur dagen har varit sedan planerar vi in framtida pass.

 

Hur tycker du att kommunikationen fungerar mellan Nannyakuten som arbetsgivare och dig som anställd?

 

Regelbundet följer Nannyakuten upp och med frågor om hur det går och om det någon gång skulle uppstå ett problem vet jag att de finns där att vända sig till.

 

Vad är det roligaste med att arbeta som professionell nanny och vilka fördelar tycker du att jobbet ger?

 

Jobbet går i mångt och mycket ut på att leka och det är det roligaste. En stor fördel är att du själv kan bestämma hur mycket du vill jobba.

 

Vilka utmaningar finns det med att arbeta som barnvakt?

 

Att det är varierande. Det går inte förutsäga vilket humör barnet har innan passet börjar. Det kan även vara svårt att svara på alla frågor som barnet ställer, men det öppnar upp för intressanta diskussioner.

 

Vilka är dina bästa tips för att bli en populär barnvakt?

 

Du måste känna dig bekväm i familjen från första början annars är det svårt att göra barnet bekvämt med dig. Sedan är det bara att inte vara rädd och börja leka!

 false