Veckans NannyStar – Isabella från Vendelsö

Veckans NannyStar – Isabella från Vendelsö

  |   Erbjudande, Information, Nannyakuten tipsar

Denna veckas NannyStar är vår fantastiska 19-åriga nanny Isabella från Vendelsö som både vi och familjen är mycket glada att ha med oss här på Nannyakuten! Hon har jobbat hos en familj genom Nannyakuten sedan november 2017 och har även jobbat som lekledare hos en av våra företagskunder.

 

Nedan kan du läsa intervjun med veckans NannyStar Isabella:

 

Vad var det som gjorde att du ville börja jobba som barnvakt på Nannyakuten?
Jag gick barn och fritidsprogrammet på gymnasiet och ville ha ett jobb utöver mina studier. Jag ville gärna ha ett jobb där jag fick praktisera mitt framtida yrke. En kompis rekommenderade mig att söka jobbet som nanny och då skickade jag in en ansökan. Detta var för snart 2 år sen och nu är vi här idag och jag älskar mitt jobb lika mycket nu som då.

 

Innan du började jobba hos familjen fick du träffa dem på ett första möte i deras hem. Hur kändes det inför mötet med familjen, och hur kändes det efteråt?
Jag kommer fortfarande ihåg känslorna jag hade då, massor av nervositet blandat med spänning. Det var lite nervöst att kliva in i en annan familjs hem och även visa varför man är en lämplig nanny till föräldrarnas små skatter. Det var ett viktigt steg både i min yrkesroll men även som privatperson. Jag kände mig även säkrare tack vare Nannyakutens grymma förberedelseinformation inför mötet. Efter mötet kände jag mig glad och ivrig men även stolt över att jag genomförde mötet med familjen.

 

Hur är det att jobba på Nannyakuten och hur ser en typisk dag ut för dig?
En vanlig eftermiddag för mig börjar med att jag hämtar barnen på förskolan. Vi går en liten promenad hem och utforskar miljön runt omkring på vägen. Väl hemma ordnar vi mellanmål och därefter leker vi tillsammans eller har film mys beroende på hur barnen mår den dagen. Vid middagstid kommer en förälder hem och vi äter middag tillsammans. Därefter är det dags för mig att åka hemåt.

 

Hur tycker du att kommunikationen fungerar mellan Nannyakuten som arbetsgivare och dig som anställd?
Det är grymt kul att jobba för Nannyakuten. Det finns oftast massa roliga uppdrag att ta sig an och kommunikationen fungerar jättebra. Det är bara att skicka iväg ett sms eller ringa så får man svar.

 

Vad ingår det i ditt jobb som barnvakt? Vilka typer av uppdrag har du testat på?
I mitt jobb som barnvakt är min främsta uppgift att ta hand om barnen. Att se till att de mår bra och har roligt. Jag har min familj som jag jobbar hos en gång i veckan men har även testat på andra uppdrag. Ett par helger i november och december arbetade jag som lekledare under brunchen på ett hotell i Stockholm. Jag har jag även varit nanny för en kväll där föräldrarna i den familjen ville ha en ute kväll tillsammans och därför kontaktade de Nannyakuten för att få hjälp att hitta en tillgänglig nanny för det tillfället. Det var superkul och lärorikt!

 

Vad är det roligaste med att arbeta som professionell nanny och vilka fördelar tycker du att jobbet ger?
Det roligaste med att vara nanny är ju självklart att få ta hand om barn. Jag gillar även starkt att man kan jobba i varierande former såsom att ta sig an engångsuppdrag, arbeta på event och privat hos en familj. Den största fördelen med att vara professionell nanny är att man samlar på sig erfarenhet av att ta hand om barn men även att ha ett jobb med ett stort ansvar.

 

Vilka utmaningar finns det med att arbeta som barnvakt?
Att jobba med barn är alltid en utmaning. Om jag ska nämna en sak är det att få barnen att lyssna på en, bygga upp en relation till barnen och därmed vinna deras förtroende och respekt.

 

Vilka är dina bästa tips för att bli en populär barnvakt?
Det viktigaste är att genuint tycka om det man jobbar med. Att alltid hålla ögonen öppna för olika möjligheter är också ett bra tips och att ställa upp när det finns behov.

 

En personlig hälsning från Nanny Isabella:
Jag vill bara tacka Nannyakuten för att ni anställde mig och gav mig chansen att få träffa denna härliga familj jag fått hänga med i över ett år nu! Och tack till min nanny familj för att ni tror på mig!false