Veckans NannyStar – Karin från Farsta

Veckans NannyStar – Karin från Farsta

  |   Erbjudande, Information, Nannyakuten tipsar

Denna veckas NannyStar är vår fantastiska 19-åriga nanny Karin från Farsta som både vi och familjen är mycket glada att ha med oss här på Nannyakuten! Hon har jobbat som barnvakt i över tre år och har tidigare erfarenhet från både förskola och som simtränare.

 

Nedan kan du läsa intervjun med veckans NannyStar Karin:

 

Vad var det som gjorde att du ville börja jobba som barnvakt på Nannyakuten?

 

Jag hade tidigare jobbat med barn på förskola samt som simtränare och kände att jag trivdes bra med att jobba med barn men ville ha mer flexibla tider. Att jobba som barnvakt via Nannyakuten passar perfekt när man studerar på gymnasiet eller universitet. Jag såg även fram emot att jobba med färre barn istället för en stor grupp, då det som barnvakt finns möjlighet att skapa en mer personlig relation till barnen.

 

Innan du började jobba hos familjen fick du träffa dem på ett första möte i deras hem. Hur kändes det inför mötet med familjen, och hur kändes det efteråt?

 

Det kändes faktiskt väldigt bra! Självklart var det lite nervöst men också väldigt kul och spännande att få träffa en ny familj. Jag hade fått tips och vägledning från Nannyakuten innan, något som gjorde mig trygg i situationen. Det bästa tipset är helt klart att redan på första mötet ta kontakt med barnen också och se till att hälsa på dem ordentligt. Efter det första mötet kände jag mig väldigt taggad på att få träffa familjen igen!

 

Vad ingår det i ditt jobb som barnvakt? Vilka typer av uppdrag har du testat på?

 

Jag har jobbat via Nannyakuten i över 3 år och har under denna tid hunnit pröva på många olika typer av uppdrag. Jag jobbade först hos en familj där mitt jobb gick ut på att hämta barnet på förskolan och sedan laga lite enklare mat. Jag har även haft familjer där jag jobbar längre pass på helger, då finns det mer tid för att åka på utflykter eller leka roliga lekar. Har även prövat på att jobba morgnar, då äter jag frukost med barnet innan vi beger oss till skolan. Det har även blivit en hel del engångsuppdrag sam hotelluppdrag. Dessa uppdrag kan variera mycket beroende på vilken tid jag ska passa barnen, hur många barn det är, ålder på barnen, osv. Vad som ingår i mitt jobb som barnvakt beror väldigt mycket på såväl barnens som familjens behov. Som barnvakt är det viktigt att kunna anpassa sig efter barnets förutsättningar och intressen. Detta är även det som gör jobbet som barnvakt så kul, alla dagar ser olika ut och man lär sig mycket genom att behöva vara påhittig och lyhörd.

 

Hur tycker du att kommunikationen fungerar mellan Nannyakuten som arbetsgivare och dig som anställd?

 

Kommunikationen med Nannyakuten är mycket bra. Om jag har frågor eller behöver hjälp går det oftast mycket fort att få svar. Jag uppskattar även att Nannyakuten ofta ger mig feedback från familjerna, det är alltid kul att höra!

 

Vilka utmaningar finns det med att arbeta som barnvakt?

 

De utmaningar som finns med att jobba som barnvakt beror helt på vilka barn man passar. Vissa barn kan tycka att det känns ovant att någon annan än deras föräldrar ska ta hand om dem. Andra barn kan vara utåtagerande. Några är tysta och blyga istället. Utmaningen som barnvakt blir att försöka möta alla dessa barn i deras specifika situation och behov, att kunna anpassa sig och se vad just detta barn behöver för att utvecklas och må bra.

 

Vilka är dina bästa tips för att bli en populär barnvakt?

 

En bra kommunikation med föräldrarna är väldigt viktigt, att våga fråga om man är osäker. Självklart ska man också vara engagerad och lyssna på barnen men jag tror att det är viktigt att komma ihåg att man också får och bör sätta gränser. Detta har jag upplevt gjort att barnen jag passat blivit lugna och trygga.

 

En personlig hälsning från Karin till barnvaktsbarnen:

 

Jag vill hälsa till alla barn jag någon gång passat. Alla möten jag haft har varit enormt givande och utvecklande och jag tänker ofta på barnen jag möter och vad de kan tänkas göra idag. De har alla gett mig nya insikter samt bjudit på många skratt. Det är dessa barn som gjort mitt jobb fantastiskt!false