Veckans NannyStar – Letebrhan från Vällingby

Veckans NannyStar – Letebrhan från Vällingby

  |   Erbjudande, Information, Nannyakuten tipsar

Denna veckas NannyStar är vår duktiga nanny Letebrhan från Vällingby som både vi och familjen är mycket glada att ha med oss här på Nannyakuten! Hon har jobbat hos en familj genom Nannyakuten sedan september 2018 och studerar nu sitt andra år på gymnasiet.

 

Nedan kan du läsa intervjun med veckans NannyStar Letebrhan:

 

Vad var det som gjorde att du ville börja jobba som barnvakt på Nannyakuten?
Det som gjorde att jag började jobba som barnvakt var att jag tyckte om leka med barn. Jag har en kusin som är 3 år och jag bor med henne och spenderar ofta min fritid med henne för att jag gillar att leka med barn mer än vuxna. Det som också är bra med Nannyakuten är att man väljer själv när, var och hur många gånger i veckan man vill jobba.

 

Innan du började jobba hos familjen fick du träffa dem på ett första möte i deras hem. Hur kändes det inför mötet med familjen, och hur kändes det efteråt?
Jag gick hem till familjen och jag var jättenervös innan jag skulle träffa dem, man har ju många positiva och negativa tankar. Dem jag jobbar hos idag välkomnande mig jättebra och de var jätte härliga och trevliga så jag kände mig inte jättenervös. Efter mötet så kändes det lugnt men jag hade tankar om att de inte skulle ha mig som barnvakt men sen så gick det jättebra.

 

Hur är det att jobba på Nannyakuten och hur ser en typisk dag ut för dig?
Jag börjar jobba klockan 15:45. Om jag ska hämta båda barnen så hämtar jag först 7 åringen sen går vi tillsammans för att hämta 3 åringen. Tillsammans går vi hem och där leker vi olika lekar tills mitt arbetspass är slut. Vi brukar leka lekar som kurragömma annars leker vi med deras leksaker.

 

Hur tycker du att kommunikationen fungerar mellan Nannyakuten som arbetsgivare och dig som anställd?
För mig fungerar det jättebra med kommunikationen, Nannyakuten är supertrevliga och snälla. Det som är bra med Nannyakuten är att de är jättesnabba på att svara på telefonsamtal eller mejl om man har frågor eller funderingar.

 

Vad ingår det i ditt jobb som barnvakt? Vilka typer av uppdrag har du testat på?
En typisk dag för mig är att jag åker till förskolan och hämtar 7 åringen och efter det hans treåriga syster. Men det varierar nästan varje vecka, ibland jag hämtar bara 7 åringen eller 3 åringen. Efter jag har hämtat dem så går vi antingen hem direkt eller leker ute i ungefär en timme, annars går vi hem och leker med deras leksaker. Om 7 åringen har läxor gör vi dem tillsammans.

 

Vad är det roligaste med att arbeta som professionell nanny och vilka fördelar tycker du att jobbet ger?
Det roligaste är att umgås med barnen, jag tycker jättemycket om att leka med barn och att jag får spendera några timmar med dem ger mig jätteglad. Det som ger mig glädje är när vi leker tillsammans och dem ler och skrattar – det gör mig så varm i hjärtat. En fördel är att jag får lära mig mer om hur man ska ta hand om barn. Det jag absolut tycker är roligast är när barnen kommer springandes och kramar mig.

 

Vilka utmaningar finns det med att arbeta som barnvakt?
En utmaning är när barnen inte lyssnar utan vill köra sitt egna race, då blir det svårt för oss som är barnvakter. De kan säga att man inte är deras mamma och inte har rätt bestämma över dem, det kan vara att de inte känner sig bekväma men när de har lärt känd dig och du lärt känna dem så blir det jätteroligt vara med dem.

 

Vilka är dina bästa tips för att bli en populär barnvakt?
Det bästa tips jag kan ge är att man ska vara sig själv och ha det största tålamodet. Om du har tålamod så kommer du klara dig superbra. Barn kan vara jobbiga ibland men det gäller bara ha tålamod och lyssna efter vad de söker. För att föräldrarna ska känna sig trygga måste du vara supertrevlig mot både barnen och föräldrarna såklart.

 

En personlig hälsning till barnvaktsbarnen från Letebrhan:
Hej mina kompisar jag hoppas ni är nöjda med mig, jag är superglad att fick lära känna er och får hämta er varje vecka. Ni är så söta, smarta och roliga, jag blir så glad när ni kommer springandes och kramar om mig. Jag hoppas ni blir glada av att se mig varje vecka som jag blir glad att se er.false