Veckans NannyStar – Lovisa från Huddinge

Veckans NannyStar – Lovisa från Huddinge

  |   Erbjudande, Information, Nannyakuten tipsar

Denna veckas NannyStar är duktiga Lovisa från Huddinge. Hon är 21 år och jobbar både som barnvakt hos oss på Nannyakuten och på förskola, tidigare har hon även arbetat som Au pair i USA. Både vi på kontoret och familjen är mycket glada att ha med oss Lovisa här på Nannyakuten och har därför utsett henne till vår NannyStar!

 

Nedan kan du läsa intervjun med veckans NannyStar Lovisa:

 

Vad var det som gjorde att du ville börja jobba som barnvakt på Nannyakuten?

 

Jag har alltid tyckt om att arbeta och umgås med barn så när jag i tvåan på gymnasiet och började kolla upp extrajobb kom Nannyakuten upp. jag kände också att ett barnvaktsjobb var något jag väldigt enkelt skulle kunna kombinera med mina studier men samtidigt göra något som jag tycker är kul.

 

Innan du började jobba hos familjen fick du träffa dem på ett första möte i deras hem. Hur kändes det inför mötet med familjen, och hur kändes det efteråt?

 

Jag minns än idag mitt allra första möte med min första familj. Jag var sjukt nervös och var väldigt tidig så fick vandra runt i området lite innan det var dags att ringa på dörren. Men när jag väl kom in och vi började prata var det inga problem alls. Allt flöt på toppenbra. Efteråt kändes det verkligen som att familjen tyckte bra om mig och jag var grymt taggad på att börja jobba.

 

Hur är det att jobba på Nannyakuten och hur ser en typisk dag ut för dig?

 

Att jobba på Nannyakuten är verkligen jätteroligt, ingen dag är den andra lik. En typisk dag för mig beror helt på vilken familj jag jobbar hos. Hos vissa ingår det hämtning och sedan bara lek med barnet tills föräldrarna kommer hem. Men jag hade också ett par familjer där jag jobbade en hel dag i veckan. Då ingick det lättare matlagning, lek inomhus/utomhus och se till att barnet vilade mitt på dagen.

 

Hur tycker du att kommunikationen fungerar mellan Nannyakuten som arbetsgivare och dig som anställd?

 

Alla på kontoret är så trevliga och gör alltid sitt yttersta för att hjälpa om en har några funderingar.

 

Vad ingår det i ditt jobb som barnvakt? Vilka typer av uppdrag har du testat på?

 

Det som ingår kan vara att hämta/lämna på förskola/skola. Enklare matlagning och sedan underhålla barnen tills föräldrarna är hemma igen. Jag har testat på alla möjliga uppdrag på Nannyakuten, allt från kontinuerliga familjer med fasta scheman och upplägg till jobb som hotellnanny och akutnanny. Det som skiljer dessa jobb åt är oftast att inför de två sistnämnda sker ingen intervju innan själva uppdraget utan nannyn går ut i jobb direkt.

 

Vad är det roligaste med att arbeta som professionell nanny och vilka fördelar tycker du att jobbet ger?

 

Det absolut roligaste med att jobba som nanny är att man får jobba med barn men i en mindre skara jämfört med på en förskola. Det är då mycket lättare att få en bättre relation med barnet och man kan visa sig själv på ett helt annat sätt.

 

Vilka utmaningar finns det med att arbeta som barnvakt?

 

Det finns massor av utmaningar! Allt ifrån att en själv inte har en jättebra dag till att barnen inte alls lyssnar på dig. Mitt tips är då att ta ett djupt andetag och försöka prata med barnet och fråga som som står på.

 

Vilka är dina bästa tips för att bli en populär barnvakt?

 

Mitt bästa tips för att bli en populär barnvakt är att busa mycket med barnen. Försök vara ett barn du med så ska du se att de kommer öppna upp sig!

 

 

 false